• *

Nieuws

Dit kun je beter niet zeggen over je ex!

Hoe praat jij over je ex? En wat kun je beter niet zeggen over een voormalige liefdespartner?

Natuurlijk is het niet leuk als je wordt gedumpt, of als je vriend je laat zitten voor een ander. Het is dan wel heel verleidelijk om hem zwart te maken bij anderen. Maar voor je eigen imago is dat niet handig en ook is het zonde van je energie. Die kun je beter steken in het verwerken van je liefdesverdriet en misschien wel in het vinden van een nieuwe liefde.
Als je het dan toch over je ex wilt hebben dan kun je deze onderwerpen beter laten:

1. Hij was altijd blut

Iedereen heeft een andere levensstijl, en alleen omdat hij niet kon tippen aan die van jou is dat nog geen reden om hem als een 'goedkope jongen’ af te schilderen. Ga niet uit de hoogte doen omdat hij krap bij kas zat.

2. Alles wat hij dacht/deed/zei was stom

Ook al ben je uit elkaar je hoeft niet alles wat jullie met elkaar deelden stom te vinden. Als iemand een herinnering van jullie twee naar boven haalt, neem dan even diep adem en voorkom dat je iets zegt als ”Ja, maar weet je ook nog toen hij (en vul hier dan iets verschrikkelijks in)." En ga vooral niet tegenover een date slechte dingen over je ex zeggen. Hij kan zich dan gaan afvragen over je wel over hem heen bent.

3. Hij was altijd al een eikel

Als je dat vindt…waarom heb je dan een relatie met hem gehad? Als je zoiets zegt dat stel je jezelf alleen maar in een kwaad daglicht. Anderen zullen je alleen maar verbitterd vinden.

4. Je houdt nog steeds van hem

Als je de hele tijd tegen anderen zegt dat je nog steeds van hem houdt, blijf je langer last hebben van liefdesverdriet. Doe maar net alsof je over hem heen bent. Zeg liever iets als: ”We hebben het leuk met elkaar gehad en ik wens hem het allerbeste toe”, ook al meen je er geen snars van.

5. Iets beschamends vertellen

Als je een of ander vreselijk verhaal vertelt aan anderen over je ex, hoe zou dit overkomen naar je vrienden, laat staan je nieuwe vriend?

6. Iets rondbazuinen wat hij in absoluut vertrouwen aan je heeft verteld

Wees integer en ga niet omdat jullie relatie op een vervelende manier is uitgegaan zijn geheimen aan iedereen vertellen. Jullie hebben een intieme relatie gehad en daarin heb je met elkaar dingen gedeeld. En als je destijds beloofd hebt dat je het voor je zou houden, wil het beëindigen van een relatie niet zeggen dat je die belofte ineens moet verbreken. Wees trouw aan jezelf.

7. Opscheppen over de dingen die hij deed

Sommige mensen hebben juist het tegenovergestelde: ze hemelen alles wat hun ex deed of zei op. Maar als je een nieuwe relatie hebt, kan dit tegen je werken. Je ex behoort tot het verleden, dus laat het rusten.

8. Hoe gek je ouders op je ex zijn

Als je je nieuwe vriend meeneemt naar je ouders, ga dan niet beginnen over hoe gek je ouders zijn op je voormalige partner. Je nieuwe vriend is al zenuwachtig genoeg, dus maak hem niet zenuwachtiger met het gevoel dat hij moet opboksen tegen je ex.

9. De seks was slecht

Tenzij je ex als een zoutzak in bed lag terwijl jij je uitsloofde, is het ’not done’ om over zijn bedprestaties te praten.

10. Slechte eigenschappen van je ex vergelijken met dingen die je nieuwe vriend doet

Als je je nieuwe liefde echt boos wilt maken dan is het door te zeggen dat wat hij deed je doet denken aan de slechte eigenschappen van je ex. Dergelijk commentaar zal nooit tot iets positiefs leiden.

Hoe praat jij over je ex? Laat jij je gaan of houd je juist in? 

Bron(nen): Shine.Yahoo.com/De Telegraaf-Vrouw-Relatie Scheiden
  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring