• *

Nieuws

Wat je moet minderen voor meer geluk

Volgens heel wat experts is geluk een keuze die je zelf in de hand hebt. Veel mensen maken hun leven ingewikkelder dan nodig zodat ze geluk niet meer zouden herkennen mocht het voor hun neus staan. Je kunt dit echter makkelijk oplossen.


Laat het onderstaande los voor meer geluk:


1. Stop met te geven om wat anderen van je denken. Dit voelt erg onnatuurlijk aan, want mensen zijn nu eenmaal kuddedieren. Je zorgen maken over wat anderen van je denken, is een verspilling van energie, je kunt nooit iedereen plezieren.

 

2. Stop met iedereen proberen te plezieren. Wees de beste versie van je zelf en voor de mensen die echt om je geven zal dat wel volstaan.

 

3. Stop met roddelen. De personen waarmee jij slecht spreekt over anderen, zullen dit ook over jou doen.

 

4. Stop met je zorgen maken, dit slurpt nodeloos energie op. Hierdoor investeer je tijd en energie in iets dat je niet wil dat gebeurt. Leer los te laten en te vertrouwen dat alles goed komt.

 

5. Stop met onzeker zijn. Wanneer we onszelf te ernstig nemen, denken we dat alle anderen dat ook doen. Er loopt maar een versie van jou op de planeet rond.  Dus straal meer zelfvertrouwen uit en stop met je hier zorgen over te maken. Niemand geeft er om of houdt je zo nauwgezet in de gaten.

 

6. Stop met alles persoonlijk op te vatten. De waarheid is dat de meeste mensen ook zo met hun eigen leven bezig zijn dat ze niet beseffen wat jij aan het doen bent. De wereld draait niet rond jou, de meeste reacties van mensen hebben niets met jou te maken.

 

7. Stop met aan het verleden te denken. We zijn allemaal al gekwetst geweest, haast elke persoon heeft al fouten gemaakt en we hebben allemaal al eens diep gezeten. Zie elke tegenslag in je leven als iets dat je sterker heeft gemaakt.

 

8. Stop met geld uit te geven aan dingen die je niet nodig hebt. Een eenvoudig leven is makkelijker, we maken het vaak ingewikkelder door te veel geld uit te geven aan materialistische dingen.

 

9. Stop met boos zijn. Ook dit verbruikt nodeloos energie en voorkomt dat je verder gaat met je leven.


10. Geef controle op, dit is namelijk een illusie. Want je kunt onmogelijk heel je leven volledig controleren, dat geldt al helemaal niet voor de hele wereld. Leer het nieuwe te omarmen en verwelkom verandering.


Bronvermelding(en): hln.be en Singlessite/Lifestyle (september 2013)

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring