• *

Nieuws

Singles gebruiken dierendag om indruk te maken

Het is Dierendag! En het lijkt erop dat de Golden Retriever voor extra geluk gaat zorgen dit jaar. Uit onderzoek van datingsite Relatieplanet.nl onder 1.000 vrijgezelle Nederlanders blijkt namelijk dat 85% van de ondervraagden van mening is dat mensen met een Golden Retriever het meest geschikt zijn voor een relatie.

Van de vrijgezelle Nederlandse bevolking heeft 60% een huisdier, maar daarvan is 18% ook bereid daarvan afscheid te nemen wanneer de potentiŽle partner daarom vraagt. Van de vrijgezellen overweegt momenteel een kwart om een huisdier in huis te nemen, maar dan alleen als het de kans op een relatie vergroot. Van de singles heeft 64% een slimme tactiek bedacht om op Dierendag de harten van vrijgezellen met huisdieren te veroveren. Zij brengen een cadeautje voor het huisdier mee om zo extra indruk te maken op het baasje. Verder blijkt dat maar liefst 95% van de vrijgezelle huisdierbezitters met hun huisdier praat en dat het ondeugende in het huisdier maar wat graag terug mag komen in het karakter van de potentiŽle partner (52%).

Van de singles met een huisdier geeft ruim driekwart (78%) aan dat hun potentiŽle partner met het huisdier overweg moet kunnen wil de relatie Łberhaupt kans hebben tot slagen. Anderzijds is het zo dat 89% denkt dat wanneer beide een huisdier hebben, het de relatie juist positief beÔnvloedt.

Golden Retriever zorgt voor succes in de liefde 


Met zekerheid kan worden gesteld dat het in huis nemen van een bepaald type huisdier, de kans op een vaste relatie vergroot. Datingsite Relatieplanet.nl vroeg de respondenten om aan te geven welke huisdierbezitter wel geschikt lijkt voor een relatie en welke niet. Vrijgezel Nederland: opgelet!

Vergroot de kans op een relatie

Verkleint de kans op een relatie

1. Golden Retriever (85% geschikt)

1. Slang (80% niet geschikt)

2. Kat (78% geschikt)

2. Rat (67% niet geschikt)

3. Paard (76% geschikt)

3. Wandelende tak (57% niet geschikt)

4. Goudvis (75% geschikt)

4. Chihuahua (53% niet geschikt)

5. Herdershond (71% geschikt)

5. Bulldog (52% niet geschikt)

Vrijgezel jaloers op huisdier


Als de viervoeter eenmaal in huis is, wordt het gezamenlijk uitlaten van de hond door 80% van de ondervraagden als een romantische activiteit gezien. Let wel, mocht het zo zijn dat deze romantische daad uitmondt in een nachtelijk avontuurtje, dan wilt 71% absoluut geen huisdieren in bed. Een logisch percentage, wanneer blijkt dat 40% jaloers wordt wanneer de potentiŽle partner tijdens een date meer aandacht geeft aan het beestje dan aan het baasje.

Gezocht: ondeugend baasje


Bijna de helft van de huisdierbezitters (47%) ziet in hun huisdier eigenschappen die zij ook in de potentiŽle partner willen terugzien. Het beschermende en ondeugende karakter van het beestje behoort dus ook terug te komen in het karakter van de toekomstige lover. De top 5 huisdiereigenschappen die 47% van de single huisdierbezitters graag terugziet in het karakter van hun aanstaande zijn:

1. Trouw (87%)


2. Zorgzaam / lief (73%)


3. Sociaal (73%)

4. Ondeugend (51%)

5. Beschermend (47%)

Inspanning tegenover kosten


Van de ondervraagden denkt 13% dat het makkelijker is om een relatie met de partner te onderhouden dan het hebben van een huisdier. Daarnaast denkt 15% dat het onderhouden van een huisdier duurder is dan het tevreden houden van de partner.

Meer feiten en weetjes
Uit het onderzoek van Relatieplanet.nl komt verder naar voren dat:

ē                       23% van de groep huisdierbezitters het liefst als eerst door het huisdier wordt begroet en pas dan door de (potentiŽle) partner.

ē                       hoewel huisdieren zeer geliefd zijn, we toch liever een foto van onze partner plaatsen op de achtergrond van onze telefoon dan een foto van ons huisdier (82% vs. 18%).

ē                       6% niet aan daten toekomt doordat hij/zij te veel tijd aan het huisdier besteedt.

ē                       van de ondervraagden 30% zegt liever afscheid te nemen van de (potentiŽle) partner dan van het huisdier.

ē                       66% het leuk vindt wanneer iemand een foto met huisdier bij hun profiel plaatsen.

16% zwijgt tijdens een eerste date over het hebben van een huisdier omdat dit onderwerp volgens hen niet past bij een eerste afspraak: 2% zwijgt het onderwerp dood omdat hij/zij bang is dat de date afknapt.

Bron: Relatieplanet

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring