• *

Nieuws

Vrouwen versieren: 7 doorslaggevende tips

Menig man zal het Wilhelmus foutloos achterstevoren zingen een eenvoudiger opgave vinden. Dit komt vooral omdat we er tijdens het versierproces naar neigen veel teveel na te denken. En het onszelf juist daardoor nodeloos ingewikkeld maken. Maar bedenk dat vrouwen versieren helemaal niet zo ingewikkeld zou moeten zijn. Als dat wel zo was geweest, dan zou dat onze kans op voorplanting door de eeuwen heen ernstig in gevaar gebracht hebben. In de nu volgende 7 tips, zul je ontdekken dat het inderdaad niet zo ingewikkeld hoeft te zijn. 

1) Leer te vertrouwen op jezelf 
Wanneer je al wat meer hebt gelezen over vrouwen versieren dan zal dit je bekend voorkomen: zelfvertrouwen. Maar daarin schuilt voor velen al het eerste probleem. Want menig man heeft daar juist gebrek aan wanneer het op vrouwen aankomt. Terwijl op andere gebieden in het leven van diezelfde man niet echt sprake is van een gebrek aan zelfvertrouwen. Wanneer je dat eens wat nauwkeuriger gaat bekijken, dan zul je ontdekken dat: er vooral positieve ervaringen van toepassing zijn op die gebieden waarin je vertrouwen in jezelf hebt. Positieve ervaringen die ervoor zorgen dat jij er in de loop van je leven van overtuigd bent geraakt dat je datgene goed kan. En dat je erop vertrouwt dat je het de eerst volgende keer weer zonder problemen voor elkaar krijgt. Iets dat op het gebied van vrouwen versieren voor jou wellicht absoluut niet van toepassing is. Op dat gebied heb je misschien juist wel vooral negatieve ervaringen opgedaan. Of misschien absoluut nog helemaal geen ervaring. Bij het zelfvertrouwen krijgen in het omgaan met vrouwen is dan eigenlijk ook niet anders noodzakelijk dan positieve ervaringen opdoen met vrouwen. Dit betekent in eerste instantie zoveel en zo vaak mogelijk contacten leggen met vrouwen. Al is het in eerste instantie maar voor een kort gesprek met een willekeurige vrouw in de supermarkt over de prijs van de aardbeien. Want ook voor het versieren van vrouwen geldt: dat bijna niemand daar zomaar goed in is. Ook het vrouwen versieren is een vaardigheid die je jezelf alleen eigen kunt maken door het gewoon domweg te doen. En als je daar pas laat in je leven aan begint, dan zul je nu stappen moeten doorlopen die andere mannen al doorlopen hebben in hun tienerjaren. Wat ze vandaag uiteraard een voorsprong in ervaring geeft. Maar dat zegt allerminst dat jij minder goed zult gaan zijn in het versieren van vrouwen. Je hebt op dit moment alleen minder ervaring. Dat is alles. De tip is hierbij dan ook: Accepteer dat. En verwacht niet meer dan wat je op grond van je ervaringen met vrouwen tot nu toe van jezelf mag verwachten. En werk van daaruit dan ook met name verder aan positieve ervaringen in je omgang met vrouwen. 

2) Maak haar niet belangrijker dan ze werkelijk is 
Ja, ze is een perfect leuke vrouw en je zou haar ontzettend graag versieren. Maar vooralsnog is ze gewoon alleen dat: een perfect leuke vrouw. Ze kookt nog niet je favoriete maaltijd wanneer jij dat wilt. Ze maakt je nog niet 's nachts wakker om seks met je te hebben. Ze doet de was niet voor je. En ze staat 's morgens ook niet eerder op voor jou om koffie te zetten en ontbijt voor je te maken. Nogmaals, ze is niet anders dan iedere andere vrouw. Ze is alleen iets leuker. Hetgeen betekent dat je haar dan ook niet anders moet gaan behandelen. Laat bloemen en andere kado's dan ook thuis als je gaat daten. Voor iedere willekeurige andere vrouw die je kent neem je tenslotte ook geen bloemen mee. Jezelf meenemen is dan ook meer dan voldoende. Want jouw belangrijkste doel tijdens het daten is: erachter komen of ze vooral ook echt leuk is voor jou en of jij echt blij van haar wordt. 

3) Luister en houd je aandacht bij haar 
Menig man spreekt niet zomaar vrouwen aan. Gewoonweg omdat hij geen idee heeft wat hij zou moeten zeggen. En daarbij is er tevens een grote groep die bang is dat het gesprek na het aanspreken snel stil zal vallen. Maar wanneer jij met vrienden, familie, collega's en kennissen over het algemeen prima in staat bent om het gesprek gaande te houden, dan is er hoogstwaarschijnlijk iets anders aan de hand. Namelijk, dat je deze vrouw in je hoofd onbewust belangrijker aan het maken bent dan ze daadwerkelijk is. En dus probeer je indruk te maken. En ben je in je hoofd vooral bezig met te verzinnen wat je zo meteen het best kan gaan zeggen. Terwijl als je, in plaats van bezig te zijn in je hoofd, haar een vraag zou stellen en echt zou luisteren naar haar antwoord, een vrouw je doorgaans genoeg gesprekstof geeft om wat over te zeggen of om op door te vragen. De tip is hier dan ook: Stop met proberen indruk te maken en houd je aandacht bij haar. Want de meeste indruk op een vrouw maak je immers door juist niet te proberen om indruk te maken, maar haar in plaats daarvan jouw oprechte aandacht te geven. 

4) Heb een plan 
Vrouwen houden van mannen met een plan. Niet alleen van mannen die weten wat ze van plan zijn met hun eigen leven. Maar tevens van mannen die een goed plan hebben voor een date. Dus als je een vrouw wilt uitnodigen voor een date, zorg er dan voor dat je een leuk idee hebt voor die date. Probeer vooral eens verder te denken dan het standaard eten, bioscoop of een kop koffie drinken. Veel beter is iets met haar te gaan doen wat jij ontzettend leuk vindt en wat je haar kunt leren. Echt uitgenodigd worden in jouw leven en daadwerkelijk kennis maken met wat jou bezighoudt, beschouwen vrouwen over het algemeen als een zeer aantrekkelijk vorm van daten. Een ander goed date idee is een date op basis van iets wat jullie gemeen hebben of wat daaraan gerelateerd is. Wanneer je een date met een vrouw goed hebt gepland, dan zal een vrouw zich vooral veel meer ontspannen voelen bij jou. Iets wat een date zonder meer ten goede zal komen. Bovendien krijgt ze op deze manier het vertrouwen in jou dat ze met een gerust hart iets aan jou kan overlaten. Iets dat voor een vrouw een zeer aangenaam gevoel is. De tip hier is: Plan een date met een vrouw zorgvuldig en wijk vooral af van de zogenaamde standaard dates. 

5) Neem de leiding 
Waar een vrouw zich doorgaans het sterkst tot aangetrokken voelt is: een man die rustig assertief leiderschap ten toon spreidt en uitstraalt in haar bijzijn. Dit geeft een vrouw namelijk, naast zich ontspannen voelen, het ultieme gevoel van veiligheid, bescherming, geborgenheid en vertrouwen. Veiligheid, bescherming, geborgenheid en vertrouwen is wat een vrouw minstens bij je moet voelen en moet blijven voelen om zich tot je aangetrokken te gaan voelen. De tip hier is dan ook: Neem de leiding tijdens iedere date. Neem initiatief, stel de dingen voor, neem de besluiten, regel de dingen en verzin oplossingen voor de dingen die fout gaan. 

6) Neem je tijd, maar vergeet niets 
Vaak wordt er in versiertips gesproken van het in korte tijd uitvoeren van een aantal handelingen die leiden tot een eerste kus en vervolgens naar de eerste keer seks. En dat is in kort bestek ook inderdaad wat versieren eigenlijk is: Elkaar bij wederzijdse aantrekkingskracht stapje voor stapje intiem leren kennen. Echter, wel belangrijk is dat je een vrouw stapje voor stapje door dit proces van elkaar intiem leren kennen heen leidt. Gaand van sociaal geaccepteerd aanraken, via de eerste kus naar meer intiem aanraken tot het daadwerkelijk hebben van geslachtsgemeenschap. Minder belangrijk is hoe lang je er uiteindelijk over doet. Zolang je er maar voor zorgt dat je steeds een stapje verder gaat dan ervoor. De tip hier is dan ook: Overhaast niets. Maar boek bij iedere date wel progressie. Waarbij je vooral moet proberen te luisteren naar wat je gevoel je ingeeft. Want je gevoel is in de liefde een veel betere en ook betrouwbaardere gids dan je verstand. 

7) Laat je moeder je dingen leren, in plaats van dingen voor je doen 
Wanneer het je bij het vrouwen versieren voornamelijk gaat om het hebben van zo veel mogelijk spannende nachten en je eigenlijk helemaal niet nadenkt over een relatie, dan kun je deze laatste tip vergeten. Maar zou je wel graag een relatie willen hebben met een leuke vrouw, kijk dan eens goed naar welke rol je moeder op dit ogenblik nog speelt in jouw leven. Komt ze je huis schoonmaken? Doet ze de was voor je? Strijkt ze je overhemden? Doet ze boodschappen voor je? Kookt ze voor je? Bemoeit ze zich sowieso veel met je leven? Zorg er dan onmiddellijk voor dat je dit stopt. Natuurlijk is het makkelijk dat je moeder je nog zoveel bijstaat. Zodat jij je alleen maar hoeft te concentreren op je werk. Maar bijna niets laat vrouwen sneller weer uit je leven verdwijnen, dan een moeder die nog van alles voor je doet. Want dat betekent in de ogen van een vrouw eigenlijk niets anders dan dat je gewoon niet in staat bent om voor jezelf te zorgen. Onbewust ben je voor een vrouw dan tevens zeer zeker geen man, maar nog steeds een jongen. En vrouwen willen een man in hun leven die als een man in het leven staat en zich ook zo gedraagt. Maar daar is zeker geen sprake van wanneer je moeder eigenlijk bijna alles voor je doet. De laatste tip in deze serie van 'vrouwen versieren tips' is dan ook: laat je moeder je leren hoe je dingen in het huishouden zelf doet, maar maak er geen gewoonte van dat zij alles voor je doet. 

Samenvattend laat je door het toepassen van deze 7 tips iedere vrouw die je ontmoet ervaren en voelen dat: je een man bent, je als een man in het leven staat en je ook als een man gedraagt. Dit zal er samen met de welbekende klik voor zorgen dat het versieren van een vrouw ook voor jou al een heel stuk minder lastig wordt.

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring