• *

Nieuws

Knappe vrouw maakt man gelukkig!

Mannen met een mooie vrouw aan hun zijde hebben een beter huwelijk. Dat blijkt uit een nieuw Amerikaans onderzoek. Persoonlijkheid of gedeelde interesses lijken minder belangrijk voor het mannelijk geslacht.

Psychologe Andrea Meltzer volgde vier jaar lang 450 pasgetrouwde stellen. De kersverse bruidsparen werden door een onafhankelijk team beoordeeld op hun uiterlijk en vervolgens acht keer ondervraagd.

Uit het onderzoek blijkt dat mannen vooral in het beginstadium van het huwelijk meer tevreden zijn dan de vrouwen. Naarmate de jaren verstrijken, zijn het vooral mannen met knappe vrouwen die zich gelukkig prijzen. Zij waarderen hun vrouw meer en doen ook meer moeite om ervoor te zorgen dat de vrouw gelukkig is.

Uiterlijk man niet belangrijk

De mooie vrouwen blijken zelf ook gelukkiger te zijn. Volgens onderzoekers komt dit omdat ze getrouwd zijn met een tevreden man. Bij deze vrouwen heeft het uiterlijk van de man niet zoveel impact op de relatie. Vrouwen met een aantrekkelijke man waren niet meer of minder gelukkig dan vrouwen met een man die de looks niet zo mee heeft.

Bronvermelding: www.telegraaf.nl/vrouw/relatie - 21 november 2013

 

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring