• *

Nieuws

Waarom je je date beter niet kunt googlenVolgens een datingsite doet 48 procent van de vrouwen eerst onderzoek naar een man voordat de eerste date plaatsvindt. Maar of dit nu zo slim is? Experts zeggen van niet.

Volgens deskundigen zijn dit de redenen waarom je een date niet van tevoren moet googlen:

- Daten is niet hetzelfde als shoppen -
Vrouwen hebben de neiging om alles te over analyseren bij alles wat ze online zien. Ze benaderen relaties met een checklist. Als niet aan de eisen wordt voldaan dan belandt de potentiële date op de stapel met afwijzingen.
Het is beter om dat lijstje achterwege te laten en hem eerst te ontmoeten voordat je een oordeelt over hem velt.
Volgens deskundigen is vaak een ontmoeting genoeg om te kijken of er chemie aanwezig is.

- Achterdocht -
Als je denkt dat het een goede manier is om van te voren zijn facebook te bekijken of jullie nog iets met elkaar gemeen hebben, dan heb je het mis. Volgens deskundigen is dit een teken van ’te veel interesse’ in iemand tonen en dat kan duiden op achterdocht. Hoe zou jij je voelen als je date je van te voren online onderzoekt en dan het uitje afzegt vanwege zijn bevindingen?

- Chemie -
De beste manier om iemand te ontmoeten is ’offline’. Zo kun je zijn lichaamstaal goed observeren en oogcontact maken, een van de belangrijkste manieren om de ander ’te lezen’. Ook kan een ontmoeting in het echt allerlei stoffen in je lichaam stimuleren die ervoor kunnen zorgen dat je een klik met de ander voelt. Je moet er toch niet aan denken dat je misschien de liefde van je leven afwijst op basis van jouw online bevindingen?

- Afwijzing -
Een eerste date kan voor veel onzekerheid zorgen: klikt het wel en wat als hij me afwijst? Misschien denk je dat je die onzekerheid op een afwijzing kunt voorkomen door je date eerste online te onderzoeken, maar wees eens realistisch: je kunt nooit via een online onderzoek erachter komen of hij je ware liefde is of niet.

- Ongerust -
Wat je online te zien krijgt, vooral in foto’s, kan nooit een compleet beeld van iemand geven. Stel dat je een foto van je date tegenkomt met een bloedmooie vrouw, dan kun je beter eerst aan hem vragen wie zij is, in plaats van de date af te zeggen. Misschien is het wel zijn zus of een nicht!

Bronvermelding: telegraaf.nl/vrouw/relatie/daten_relatie januari 2014
  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring