• *

Nieuws

Drie keer per maand samen uitgaan houdt de relatie gezond

De sleutel tot een gelukkige relatie is tien keer per week "Ik hou van jou" zeggen en drie keer per maand samen uitgaan. Dat blijkt uit een Amerikaans onderzoek. 

Ook is het belangrijk om tenminste drie gedeelde hobby’s te hebben en om twee keer per jaar samen op vakantie te gaan. Dat alles blijkt uit een Amerikaans onderzoek onder duizend getrouwde mannen en vrouwen, dat gehouden werd tussen 30 januari en 9 februari, zo schrijft de Daily Mail.  

Volgens de deelnemers is het accepteren van elkaars fouten, elkaar vertrouwen en het toegeven van fouten cruciaal voor een geslaagd huwelijk. Daarnaast moeten stellen veel tijd met elkaar doorbrengen, moeten ze elkaars beste vriend zijn en samen veel kunnen lachen.  

Partners moeten volgens de ondervraagden drie keer per week seks met elkaar hebben en elkaar vaak knuffelen. Ook is het belangrijk om twee keer per maand los van elkaar met vrienden af te spreken.  

Ruzie

De deelnemers vinden het ook belangrijk om drie keer per maand ruzie te maken om zo stoom af te blazen. Ze zeggen er wel bij dat ruzies altijd goed gemaakt moeten worden voor het slapen gaan.

De helft van de deelnemers was bevriend voordat ze een stel werden en wachtte drie jaar voor ze trouwden. Meer dan 90 procent van de deelnemers vindt zijn of haar huwelijk gelukkig. 

Van degenen die hun huwelijk niet gelukkig vinden, zegt 25 procent niks meer gemeen te hebben met de partner en 17 procent stelt dat er te veel financiële problemen zijn. Ook weinig tijd voor elkaar hebben en affaires buiten de deur zijn redenen waarom een huwelijk niet langer gelukkig is.

Door: NU.nl/Vrouwonline

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring