• *

Nieuws

Verban je ex uit jouw online leven

Na een pijnlijke breuk verban je het liefst alles wat jou aan je ex-liefje doet denken. In dit social media-tijdperk is dat alleen lang niet altijd even makkelijk. Daarom is er nu een oplossing bedacht: de KillSwitch. Hiermee kun je jouw oude liefde volledig uit je online leven laten verdwijnen.

Met deze handige app kun je al jouw online ‘souvenirs’ van Facebook wissen. Vanverliefde foto’s tot vervelende tags en van likes tot zoetsappige posts: alles wat gelinkt is aan jouw ex-partner kan voor 70 cent verwijderd worden.

Pijnlijke herinneringen

De KillSwitch-app is bedacht door de Amerikaanse vrouwen Erica Mannherz (28) en Clara de Soto (27) uit Manhattan. Ze vonden dat het wel eens genoeg was geweest met het eindeloze liefdesverdriet van hun beste vriendin en besloten haar te helpen. De dame in kwestie was erg ongelukkig, omdat haar relaties om de haverklap op de klippen liepen. Het werd op een gegeven moment zelfs een ritueel om na elke stukgelopen relatie haar Facebook-account te deactiveren. Simpelweg, om niet geconfronteerd te kunnen worden met een mijnenveld aan herinneringen.

Nieuw begin

Een effectieve manier om snel over je ex heen te komen is het zeker! Grote voordelen zijn dan ook dat jouw tijdlijn volledig wordt opgeschoond en de persoon die je digitaal verwijdert hier niet van op de hoogte wordt gebracht. Bovendien worden de sporen niet voorgoed verwijderd, maar bewaard gebleven in een verborgen album. Mocht je dus toch van gedachten veranderen of weer terugkomen bij je oude liefde, kun je de map gewoon opnieuw installeren. Maar voor nu: weg met die vervelende ex en op naar een nieuw begin!

Blijf positief!

Toch nog zin om op Facebook even over je heftige break-up te klagen? Dat kan je op korte termijn goed doen. Een negatieve boodschap op Facebook krikt namelijk je humeur op. Houd daarbij alleen wel in gedachten dat je met een positieve boodschap veel betere resultaten behaalt. Zo blijkt uit onderzoek namelijk dat elke positieve post leidt tot 1,75 andere positieve posts bij vrienden. Daar tegenover staan 1,29 meer negatieve posts na een klaagbericht. Bovendien zouden positieve berichten zich ook sneller verspreiden dan negatievee posts. Kortom, positiviteit is besmettelijk! Zet je dus liever over jouw stukgelopen relatie heen en verspreid je geluk onder je vrienden. En wie weet, loop je snel weer een nieuwe vlam tegen het lijf!


Bronvermelding: www.telegraaf.nl/vrouw/relatie/daten_relatie

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring