• *

Nieuws

Nederlandse vrouwen hoger zelfvertrouwen dan mannen als het om daten gaat.

Nederlandse vrouwen lijken over een hoger zelfvertrouwen te beschikken dan mannen als het om daten gaat.


Zo blijkt 62 procent van de vrouwen ervan overtuigd te zijn dat zij de uitkomst van een date bepaalt. Ook hebben vrouwen meer zelfvertrouwen dan mannen over de eerste indruk die ze achterlaten.

 

Hoger

Dit blijkt uit een recente studie van eDarling. Het laat vooral zien dat het zelfvertrouwen van vrouwen hoger ligt dan dat van mannen als het om verleiden gaat. Terwijl 82 procent van de ondervraagde vrouwen ervan overtuigd is dat zij een goede indruk maakt, voelt slechts 69 procent van de mannen zich zelfverzekerd tijdens de eerste ontmoeting.

 

Date

Ook wanneer het om de vervolgdate gaat, zijn vrouwen duidelijk zelfverzekerder. Op de vraag: ben jij degene die bepaalt of er meer uit een date voortvloeit?, zegt 62 procent van de vrouwen dat zij de touwtjes in handen heeft, tegenover slechts 41 procent van de mannen.

 

Hoe kunnen we dit verschil in datingvertrouwen verklaren? Dr. Wiebke Neberich, onderzoeksleidster van de studie, zegt daarop: "Mannen zetten meestal de eerste stap voor een date, dat geeft vrouwen de macht om te beslissen of het een vervolg zal hebben of niet. Mannen hebben vaak de neiging om de interesse van vrouwen te overschatten, waardoor zij over het algemeen meer afwijzingen te verduren krijgen. Vrouwen kunnen kieskeuriger zijn wanneer zij een partner kiezen vanuit verschillende biologische en sociologische motieven, daardoor hebben ze vaker een betere uitgangspositie in deze fase van een relatie."


Bronvermelding: Singlesite (april 2014) - eDarling

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring