• *

Nieuws

Apen geven singles verleidingsles

Apen geven singles verleidingsles

Ben jij als single ooit zelf op het idee gekomen om te kijken hoe apen elkaar proberen te versieren? De kans is groot dat er wel iets te leren valt vanuit het dierenrijk. Je kunt het gaan beleven want de Apenheul organiseert op vrijdag 18 april een speciale verleidingsdag voor singles.

Imponeren en verleiden

Op die dag zullen de mannen een snelcursus imponeren krijgen, waarbij een gorilla de mannen dit leert door het voor te doen. Een bonobo zal de single vrouwen laten zien hoe zij hun verleidingskunsten kunnen opkrikken. Vijf vragen aan bioloog Patrick van Veen van Apemanagement.

Wat kunnen mannen leren van apen?
"Bij chimpansees en gorilla’s moet een kerel tonen dat hij groot, sterk en krachtig is. Want de vrouwtjes zoeken goede genen. Wij hoeven ons niet op de borst te slaan, maar je moet er wel stáán. Ook moet een aap zorgzaamheid laten zien. Bij mensen is dat ook één van de eerste dingen waar een vrouw op let. Verder moeten mannen leren geduld te hebben. Zowel bij apen als bij mensen hebben vrouwen net iets meer tijd nodig."

En vrouwen?
"Mannen letten op een aantal essentiële signalen; hoe een vrouw beweegt, loopt en wat ze in huis heeft. Dat laten vrouwtjesbonobo’s allemaal heel expliciet zien. Het mooie is dat mannetjesmensen net als mannetjesapen niet op superslank vallen. Vrouwtjesapen houden zich daar gelukkig niet mee bezig; zij snappen dat het allemaal een beetje gevuld moet zijn."

Is dit geen verkapte manier om vrijgezellen te matchen?
"Wat we vooral willen, is mensen een beetje uit de frustratie halen. In de zoektocht naar de ideale partner helpt het om naar je instinct te luisteren. Als je verliefd bent, begint op den duur altijd het geweten te praten. Is het wel een goede keuze? Woont hij niet te ver weg? Bij sommige singles is dit een te zware rol gaan spelen."

Moeten we onze innerlijke aap niet wat relativeren?
"Nee, ik denk dat we daar juist te weinig mee gedaan hebben. Maar gelukkig krijgen we steeds beter inzicht in hoe belangrijk ons instinct is. Een voorbeeld is dat we tegenwoordig weten dat het geurvermogen van een vrouw verandert door het gebruik van de pil. In partnerkeuze is geur een ontzettend belangrijke factor. Veel relaties eindigen dan ook in de fase dat de vrouw stopt met het slikken van de pil. Onbewust verandert de geurwaarneming van de vrouw, waardoor ze haar partner anders gaat zien."

Wat staat de singles op 18 april te wachten?
"We gaan naar de sociale dynamiek tussen de apen kijken en laten de singles aan elkaar snuffelen. Bovenop het hoofd. Dat is de plek waar geurstoffen vrijkomen. Eigenlijk hoeven mensen niet eens zo dichtbij te komen om aan elkaar te snuffelen. Je wordt al op redelijke afstand tot iemand aangetrokken door geur. Dat klinkt vreemd, maar dat is wat die vlinders in je buik veroorzaakt."

Bron: Spitsnieuws.nl 

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring