• *

Nieuws

Flirten kan er erg uitzien

Is het jou ook wel eens overkomen dat je helemaal weg bent van een collega? Dat je alleen maar in haar omgeving wilt zijn? In BelgiŽ blijkt de meerderheid van de werknemers wel eens een collega te hebben die meer dan verpletterende indruk maakt. De persoon in kwestie is bijna niet uit je gedachten te krijgen.

Schaamrood op de wangen

Wanneer het onder de Belgische medewerkers zo is, dan neem ik aan dat het bij ons Nederlanders niet anders is. Ga je zelf maar eens na. Kun je je nog bedenken wat voor rare fratsen je ging uithalen om bij die ander in de belangstelling te komen? Of erger nog, misschien is je dat vanochtend nog overkomen en loop je nog steeds met het schaamrood op je wangen. Want als we met zijn allen heel eerlijk zijn, dan moeten we toegeven dat we vaak niet zo handig zijn met flirten.

Hoe ziet het flirten eruit?

Blijkbaar is er een groot verschil tussen wat we denken te doen en wat we in werkelijkheid uitvoeren. De grens tussen het uithangen van een charmante collega of het zijn van een irritante opdringerige type is soms erg dun. Wanneer gaat gemeende belangstelling over op stalkend gedrag?

Liefde verblindt

Het overkomt iedereen wel eens dat je bij het zien van een nieuwe collega helemaal van slag bent. Dat je van gekheid niet weet wat je moet doen. Wil je geen flater slaan, dan willen wij je adviseren in eerste instantie helemaal niets te doen. Ga eerst rustig zitten en laat je niet meteen gek maken. Het zal soms voelen als liefde op het eerste gezicht en liefde maakt blind. Maar de ander voelt die verliefdheid waarschijnlijk (nog) niet, dus die is ook niet verblind en ziet dus alles haarscherp.

Goede eerste indruk

Het heeft ook alles te maken met de eerste indruk. Wanneer je dit niet goed doet, kun je dit niet meer herstellen. Dwing je zelf dus niet als een malloot te gaan handelen als je hormonen opspelen. Maak voor jezelf een plan van aanpak. Probeer langzamerhand in contact te komen met deze nieuwe collega, doe niets overhaast. Probeer indruk te maken door jezelf te zijn en ondertussen er achter te komen wat die ander interesseert en hoe die in het leven staat. Natuurlijk mag je op enige moment wel laten blijken dat je de ander meer dan gewoon leuk vindt, maar rustig aan dan breekt het lijntje niet.

Broninformatie: Singlessite februari 2015

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring