• *

Nieuws

De voordelen van een relatiebureau

De werkwijze van datingsites en relatiebureaus zijn enorm verschillend. Het internet daten richt zich op wat meer op snel en in de eerste instantie vluchtig contact. Online daten neemt ook wat meer risico’s met zich mee omdat de profielen niet op waarheid kunnen worden gecontroleerd. De matching gebeurt op basis van relatief beperkte en soms relevante criteria. Professionele relatiebemiddelaars hebben een ander doel. Ze doorgronden het profiel van de singles met als doel een match voor hen te vinden die uitgroeit tot een duurzame relatie.

Risico’s & zekerheden

In tegenstelling tot relatiebureaus bieden online datingsites geen enkele garantie op de aangeboden profielen. Het is prima mogelijk om een nepprofiel aan te maken en zo mensen te misleiden met foutieve informatie. Datingsites bieden geen zekerheid over de eigenschappen van de personen op hun site. In de realiteit kan je dus te maken hebben met een totaal andere persoon dan werd voorgesteld. Een relatiebemiddelingsbureau zorgt doorgaans voor de nodige garanties van hun klanten door middel van een contract, kopie van de identiteitskaart, persoonlijke gesprekken, enz. Relatiebemiddeling heeft dus een totaal andere werkwijze dan een online datingsite.

Software & mensenwerk

Wanneer alles online staat, kunnen datingsites hun match van profielen enkel door middel van een softwareprogramma uitvoeren. In de praktijk gebruiken de meeste datingsites heel beperkte criteria, in combinatie met een foto en een locatie. Sommige sites vereisen meer informatie over het profiel, maar ook dan zal er geen persoonlijk contact met hun leden zijn om een advies te geven. Relatiebureaus profileren zich door het persoonlijk contact met al hun leden. Deze persoonlijke aanpak zal meer garanties bieden omtrent het profiel van de kandidaten.

Date versus relatie

Online datingsites bieden snelle mogelijkheden om een avontuurlijke date te kunnen scoren waar mogelijk een relatie uit kan voortvloeien, terwijl relatiebureaus vanaf het eerste moment langdurige relaties proberen te bewerkstelligen. 

Bronvermelding: www.singlessite.nl (april 2015)

 

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring