• *

Nieuws

Zoek eigenschappen voor een goede relatie

Er zijn eigenschappen in een partner die er voor zorgen dat een relatie heel goed werkt. Als je een partner hebt met  veel van die eigenschappen dan moet je die nooit meer laten gaan. Heb je nog geen partner, neem deze eigenschappen dan als zoekwoorden om voor jou een geschikte partner te vinden. We gaan toch niet voor minder.

Tegen iemand aanlopen

Een partner krijgen lijkt jaren later, wanneer je terugkijkt, niet zo moeilijk. Dat gebeurde gewoon. Je liep ooit tegen die ander aan, het klikte, je zocht elkaar op en bleef aan elkaar plakken. Bewust zoeken op goede eigenschappen dat deed je vast niet. Natuurlijk vond er toch een selectie plaats op wat je zag, hoorde en voelde als die ander in de buurt was. Of je kritisch genoeg was, dat kunnen we ons nu alleen maar afvragen.

Zoek eigenschappen voor goede relatie

Misschien ben je gescheiden en op zoek naar een nieuwe partner, of ben je al lange tijd single en wil je eigenlijk best een partner. Je bent dan mogelijk niet meer de jongste of in ieder geval terughoudender geworden. Zomaar weer tegen iemand aan lopen, zoals vroeger, wordt lastiger omdat jouw sociale leven waarschijnlijk veranderd is. Daarnaast wordt je door de jaren heen kritischer en je bent vast ook gaan houden van je eigen vrijheid. Toch op zoek naar een metgezel, dan moet dat bij voorkeur iemand worden die goed past in relaties. Relaties die anderen wel in stand kunnen houden en jij dus ook moet kunnen hebben.

De basis moet goed zitten

Er moeten een aantal basis eigenschappen zijn die je moet ontdekken bij een ander. Zijn die er niet dan moet je even verder zoeken en niet uit wanhoop toch maar een poging wagen.

1. Je voelt je veilig bij hem

Dit heeft niets te maken met het gegeven of hij een bodybuilder is die als je persoonlijke bodyguard kan optreden of niet, maar vooral met het gevoel dat hij je geeft.

2. Hij is ambitieus

Hij stimuleert jou ook om je ambities, wat die ook mogen zijn, na te streven en te bereiken.

3. Hij lacht om je grapjes

Dat is altijd een goed teken. Hij kan nog wel zijn eigen humor hebben, daar mag jij dan weer om lachen.

4. Hij luistert naar je

Wanneer hij naar je luitstert zit hij niet ondertussen nog 100 andere dingen te doen. Hij wil écht weten hoe je dag was en wat je aankomend weekend gaat doen.

5. Hij is altijd eerlijk tegen je

Je vraagt je nooit af of hij soms een dubbele agenda heeft. Of dat hij dingen voor je achter houdt.

6. Je kunt alles tegen hem zeggen

Je hebt het gevoel dat je alles tegen hem kan zeggen en hij veroordeelt je nooit. Maakt niet uit hoe je je voelt of wat je denkt, je twijfelt er niet aan om het met hem te delen.

7. Hij vrolijkt je op

Als jij je rot voelt, doet hij er alles aan om je weer op te vrolijken. Hij verstopt zich niet angstig in een hoekje als jij in huilen uitbarst, maar hij haalt alles uit de kast om jou weer gelukkig te maken.

8. Hij gunt je je vrijheid

Jij gaat een avond stappen met je vriendinnen? Wees maar niet bang dat hij elk uur een berichtje stuurt met de vraag wat je aan het doen bent. Hij gaat lekker slapen. Of met zijn vrienden op pad.

9. Hij is altijd zichzelf

Hij doet zich nooit beter voor dan hij is. Hij gaat niet ineens cool doen als er anderen in de buurt zijn. Je kent maar één versie van hem en dat is ook de beste versie.

 Broninformatie: Singlessite (november 2015)

 

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring