• *

Nieuws

Zo weet je of je verliefd bent

LETTEN OP WAT JE DENKT:

Bedenk of je je geen toekomst zonder je geliefde voor kunt stellen. 

Als je echt van iemand houdt kun je je geen toekomst zonder hem/haar voorstellen. Of het nu 's avonds is, 's morgens, of als je met je vrienden bent, het feit dat je dat niet kunt betekent misschien dat je de ware hebt gevonden

2 Kijk of er uren voorbij gaan zonder dat je aan hem/haar denkt. 

3 Kijk of je de mening van je geliefde echt waardeert.

Als je van iemand houdt, zie je je geliefde niet alleen maar als het perfecte onderwerp om te aanbidden, maar als een levend, ademend wezen met een interessant perspectief en veel unieke meningen. Als je echt van iemand houdt waardeer je de mening van de ander en vind je het belangrijk wat hij/zij denkt, of dat nu gaat om een stap in zijn/haar carrière, of de politieke situatie in het land.

4 Bekijk of je geliefde ervoor zorgt dat jij een beter mens wilt worden. 

Als je echt van iemand houdt, hoef je nog niet compleet tevreden te zijn met je status quo, zelfs al ben je helemaal gelukkig in de liefde. Als je verliefd bent moet je toch nog de behoefte hebben om je leven te verbeteren en de beste persoon te worden die je kunt zijn. Als je aan je zwakheden wilt werken en je karakter wilt ontwikkelen doordat hij/zij in je buurt is, ben je verliefd.

5 Zie of je de beste versie van jezelf bent als je met hem/haar bent. 

Als je van iemand houdt zou hij/zij het beste in je naar boven moeten brengen.

 6 Bekijk of je je bewust bent van de gebreken van de ander. 

Als je echt van iemand houdt, dan zie je de ander als een levend wezen dat menselijke gebreken vertoont. Als jullie je zo bij elkaar op je gemak voelen dat je om elkaars gebreken kunt lachen, dan hou je echt van elkaar.

 LETTEN OP WAT JE DOET:

 1 Let op of je de ander graag helpt. 

Liefde gaat om geven en nemen. Als je verliefd bent vind je geven net zo fijn als nemen. Je zou het fijn moeten vinden om eten voor je liefje te maken, hem/haar ergens heen te brengen, of zelfs de was voor hem/haar te doen als het een drukke week is geweest.

2 Zie of hij/zij je aan het lachen maakt.

Liefde hoeft niet altijd heel serieus te zijn. Natuurlijk kun je uren in elkaars ogen kijken, maar dat kan ook saai worden. Als je echt van iemand houdt moet je ook samen kunnen dollen en lachen, en van het gevoel voor humor van de ander kunnen genieten. Hoewel je echt geen clowns hoeft te zijn, is het goed om samen te lachen. Dat laat zien dat je je bij elkaar op je gemak voelt.

Als je vaak om hem/haar in een deuk ligt, zelfs als je in een slechte bui bent, ben je verliefd.

3 Bekijk of je het leuk vindt om kleine dingen te doen samen. 

Echte liefde betekent niet dat je elk weekend iets spannends moet doen zoals parachutespringen of bungeejumpen - al is een picknick in een boomgaard natuurlijk wel erg romantisch - maar dat je plezier haalt uit normale dingen, zoals een biertje drinken in de kroeg op de hoek, of samen boodschappen doen en onderweg een ijsje eten. Als je het liefst samen je favoriete tv-serie kijkt. Als je het net zo leuk vindt om samen een ijsje te gaan eten, als om uit eten te gaan in een chique restaurant.

4 Zie of je voor je geliefde uit je veilige omgeving durft te stappen. 

Als je echt van iemand houdt, zou je bereid moeten zijn om iets nieuws of onverwachts voor hem/haar te doen, zelfs al vind je het eng of vervelend. Dat je bijvoorbeeld bereid moet zijn om een lange reis te maken om de familie van je geliefde in Nigeria te ontmoeten, of om een lange wandeltocht te maken als hij/zij dat zo leuk vindt. Als je bereid bent om iets te doen waarvan je dacht dat je het nooit zou doen, zoals een nieuwe taal leren, of leren duiken, omdat het belangrijk is voor je geliefde, dan houd je waarschijnlijk echt van hem/haar. Als je merkt dat je het minder erg vindt om je tijdelijk niet op je gemak te voelen, ben je waarschijnlijk verliefd.

5 Bekijk of je bereid bent om compromissen te sluiten met je geliefde. 

Als je echt van iemand houdt, dan weet je dat je niet altijd je zin kunt hebben. Als je geliefde je altijd je zin geeft omdat je zo koppig bent, dan ben je niet echt verliefd. Verliefd zijn betekent dat je soms krijgt wat je wilt en dat je ook de ander soms zijn/haar zin moet geven; of beter nog, dat je een oplossing vindt die voor beiden werkt. Als je verliefd bent moet je niet alleen een compromis kunnen sluiten, maar het moet ook goed voelen dat je samen een beslissing kunt nemen, zonder dat je vindt dat jij niet hebt gekregen wat je wilde.

6. Kijk of je je eigen individualiteit kunt behouden. 

 Als je echt van iemand houdt moet je geen kloon van elkaar worden, waarbij je alle interesses en hobby's van de ander overneemt. Bewaar je gevoel van eigenwaarde en groei samen met de persoon van wie je houdt. Als je echt van iemand houdt moet je de volgende dingen kunnen doen: Je moet gewoon met je eigen vrienden kunnen omgaan zonder je geliefde, en hem/haar hetzelfde laten doen. Je moet je eigen interesses houden, zoals yoga of voetbal, zelfs als je liefje dat niet doet.

 LETTEN OP WAT JE ZEGT:

1 Kijk of je echt kunt zeggen wat je dwarszit. 

Als je echt van iemand houdt, moet je je niet in hoeven houden bij de ander. Dat betekent niet dat je ieder klein dingetje perse moet zeggen om eerlijk te zijn, maar het betekent dat je het gevoel moet hebben dat je alles wat je dwarszit moet kunnen zeggen, zonder dat de ander verveeld, boos of onverschillig is.

Als je de ander precies kunt vertellen hoe je je voelt zonder je zorgen te maken of de ander je dom of onvolwassen vindt, dan ben je verliefd.

Als je grapjes kunt maken, hoe flauw ze ook zijn, dan zitten jullie op een lijn.

2. Zie of je uren kunt praten over niets.

 Als je van iemand houdt, dan hoeven jullie echt niet altijd diepgaande gesprekken te voeren over de zin van het leven of de status van jullie relatie. Liefde zit in de kleine dingen, en vaak zullen jullie gesprekken niet over wereldschokkende zaken gaan, en dat is prima.

Als je na een telefoongesprek met je liefje lachend denkt: "Waar hebben we het nou eigenlijk over gehad?", dan ben je misschien verliefd.

3 Kijk of je je zwakheden durft te tonen. 

Als je echt van iemand houdt, zou je je voldoende op je gemak moeten voelen om je ware ik te tonen, ook al betekent dat dat je je minder flatterende kanten dan moet prijsgeven. Als je bereid bent om je open te stellen en over je fouten of verdriet uit het verleden te praten, dan hou je van iemand.

Je hoeft de ander niet alles te vertellen, maar je moet het gevoel hebben dat je er over kunt praten als je wilt. Als je van iemand houdt, accepteer je elkaars gebreken ook.

 4 Zie of je altijd manieren zoekt om je geliefde een compliment te kunnen geven. 

Als je van iemand houdt wil je hem/haar graag complimentjes geven. Als je alleen maar kunt bedenken "Wat zie je er lekker uit", of "Wat ben je toch grappig", dan moet je wat dieper graven om te zien waarom je nu eigenlijk van iemand houdt. Je moet unieke complimenten kunnen geven over de sterke kanten van de ander, over zowel innerlijke als uiterlijke dingen.

·         Als je altijd maar weer aangenaam verrast wordt door de schijnbaar onuitputtelijke goede kenmerken van de ander, dan hou je waarschijnlijk van hem/haar.

·         Als je vaak tegen hem/haar zegt wat je zo leuk aan hem/haar vindt, ben je waarschijnlijk verliefd.


Als je echt van iemand houdt, dan weet je hoe mooi hij/zij van binnen is, en niet (alleen) van buiten.

Broninformatie: Wikihow

 

 

 

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring