• *

Nieuws

Liefdesverdriet is echt slecht voor je hart

Liefdesverdriet oftewel hartenzeer is de pijn die je voelt als je voelt als degene van wie je houdt onbereikbaar blijkt te zijn om wat voor reden dan ook.

Stresshormonen

Het stresshormoon (aangemaakt door een opstoot van stresshormonen als adrenaline) krijg je als er een lichamelijke of emotionele stresserende gebeurtenis plaats vindt. Deze hormonen zorgen ervoor dat het hart tijdelijk zwakker wordt of even verlamd raakt. Bij 'het gebroken hart syndroom' krijg je symptomen die erg lijken op een hartaanval. In Amerika werd deze diagnose de laatste vier jaar bij 70 mensen gesteld. 1 op 5 was in kritieke toestand en had meteen medische bijstand nodig, maar ze overleefden het allemaal en herstelden volledig.

Lente en zomer

Alle patiŽnten uit het onderzoek ervoeren typische symptomen van een hartaanval als pijn in de borst en kortademigheid. De artsen ontdekten dat deze aandoening het vaakst in de lente en de zomer voorkomt. Normale hartaanvallen, daarentegen, komen het vaakst in de winter voor. 

Hoe kun je dit proberen te voorkomen?                                                                                                  

Het geheim is je niet te veel hechten aan erkenning en acceptatie van de ander. Liefde begint immers bij jezelf! Je bent niet afhankelijk van de ander in de liefde. De kunst van de liefde is om het juist luchtig te houden en je onafhankelijk op te stellen. Gelukkige (of ongelukkige) gevoelens produceren we zelf door onze verwachtingen en onze gedachten. De zoektocht naar de liefde begint allereerst bij jezelf. De kunst van de liefde is het te laten zijn wat het isÖ

Broninformatie: Goed gevoel

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring