• *

Nieuws

Single zijn is vaak veel duurder dan een relatie hebben

Niemand om rekening mee te houden. Geen verplichte bezoeken aan schoonfamilie, je tweepersoonsbed is helemaal voor jezelf, de tv zender staat afgestemd op jouw favoriete programma; er bestaan heus heel wat voordelen aan het leven van een (happy) single, maar die worden duur betaald. 

Single versus relatie

Britse onderzoekers vroegen tweeduizend mensen uit Londen in de leeftijd van achttien tot dertig jaar naar hun uitgavenpatroon. En toen bleek dat single zijn een stuk duurder is dan als je bezet door het leven gaat. De singles spendeerden ongeveer 580 euro per maand meer dan gebonden mensen. Maar waar gaat dat geld dan heen? Vooral naar uitgaan, zo zeggen de alleenstaanden zelf. Ze geven veel meer dan koppels geld uit aan eten en drinken. Bovendien vinden ze het belangrijker om er goed uit te zien, dus besteden ze ook meer aan hun uiterlijk.

Ze drinken daarnaast veel meer alcohol, bijna drie keer zoveel als mensen in een relatie. Die alcohol nemen ze vooral buiten de deur, wat het weer duurder maakt. Verder delen stellen natuurlijk de rekening van verschillende uitgaven, zoals een woning. Singles geven meer geld uit aan afhaaleten, restaurants en uitgaan.

Single zijn heeft voor- en nadelen. Je kunt doen en laten waar je zelf zin in hebt. Flink genieten van je vrijgezellenleven en je hoeft met niemand rekening houden. Anderzijds krijg je misschien wel eens genoeg van de vraag ‘of je nou al een leuke man hebt ontmoet’. Maar nu blijkt er dus nog een nadeel aan vast te zitten: single zijn is gewoon veel duurder dan een relatie.

Oké laten we het positief bekijken. Want het blijkt dat je als single veel meer leuke dingen doet buiten de deur dan mensen die in een relatie zitten. En dat is natuurlijk gewoon hartstikke tof.

Leuke dingen kosten geld en dat is waarom single zijn duurder is. Bijna 7000 euro duurder per jaar zelfs.

Broninformatie: Singlessite

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring