Van bekvechten tot sociaal


Voor het onderzoek bestudeerde professor Ogolsky 376 liefdeskoppels van om en rond de twintig jaar, gedurende een periode van 9 maanden. Daarbij ontdekte hij vier types: dramatische koppels, bekvechtende koppels, sociaal betrokken koppels en zij waarbij alles rond hun partner draait.

Dramatische koppels


Meer dan één derde (34 procent) van de koppels behoorde tot deze groep. Deze koppels brengen het minste tijd met elkaar door, en kennen een meer stormachtige relatie dan de andere koppels.

Bekvechtende koppels


12 procent van de koppels werden geclassificeerd als dit type. Zij maken het meeste ruzie, maar hun relatie is wel standvastiger dan bij de koppels in de dramatische groep.

Sociaal betrokken koppels


Deze groep besloeg 19 procent van de koppels. Deze koppels staan constant met hun partner in contact via sociale media.

Op elkaar gefocuste koppels


Eén derde van de groep (precies 30 procent) bestond uit koppels die zich vooral op elkaar focussen. Zij vinden hun partner het belangrijkste in het leven.

Resultaten


Uit het onderzoek bleek dat de dramatische koppels het snelst uit elkaar gaan na de periode van negen maanden. Zij die hun partner het belangrijkste vonden hadden daarentegen de grootste kans om samen te blijven en eventueel te trouwen.

Wil dat zeggen dat je je partner moet dumpen omdat hij af en toe liever naar voetbal kijkt in plaats van te verdrinken in jouw ogen tijdens een diner bij kaarslicht of omdat je hem steeds op zín donder moet geven omdat hij zijn schoenen laat rondslingeren? Misschien toch maar niet.

Broninformatie: Singlessite