• *

Nieuws

Single zijn met Valentijnsdag, dat gaat heel goed samen!

Valentijnsdag, de meest romantische dag in het jaar kan soms een crime zijn voor alleenstaanden. Voor sommige singles is Valentijnsdag net zoiets als Kerstmis: No happy feeling! Koppels die elkaar de liefde verklaren op social media, mannen (en vrouwen) die bloemen voor elkaar kopen, kaartjes geven, romantisch aan het eten zijn, op dat zoetsappige gedoe zit jij als single helemaal niet te wachten! Het lijkt of al je vrienden bezig zijn met hun relatie. Je doet (even) niet mee. Het geeft sommige mensen het gevoel buiten de boot te vallen. Bedenk: de vriendengroep is klein, de wereld groot. Het is misschien een verlangen (en daarom extra pijnlijk als je weet dat anderen dat wel hebben) om die romantiek te kunnen ervaren op Valentijnsdag. Singles worden er op gewezen dat er niemand is om Valentijn mee te vieren en dat is geen fijn gevoel.We zijn getraind om ons te focussen op wat we missen. Hoewel ik behoorlijk wat mensen ken die zelf prima uit de voeten kunnen. Stop met jezelf te pijnigen, klaar daarmee! Het is prettig om met mensen om te gaan die in dezelfde herkenbare fase zitten, investeer daarom ook wat meer tijd in andere "single” mensen en activiteiten. Dat biedt een gezond tegenwicht voor de kleine wereld van de gesettelden.

Heb je echt iemand nodig om jezelf waardevol te vinden?

Wat nou als je een keer niet wacht op de toestemming van een ander om van jou te houden?Kijk door liefdevolle ogen naar wie en wat je werkelijk bent, laat de standaard kritiek los en vergeet in elk geval één dag dat je niet goed genoeg zou zijn. Geef alle liefde die je normaal moeiteloos aan anderen schenkt vandaag eens lekker aan jezelf. Prijs jezelf compleet de hemel in. Dat negatieve, verwijtende verhaal kennen we nu wel. Vertel jezelf in plaats daarvan hoeveel je houdt van je moed, je wilskracht, je lef en je optimisme. Want ook al zie je het af en toe helemaal niet zitten: je gaat en vecht door. Ondanks je gebroken hart, ondanks je teleurstellingen, tegenslagen en pech. Daar mag je best trots op zijn. Dus wees een keer de vriend voor jezelf die je zo moeiteloos voor anderen kunt zijn. Vandaag draait het helemaal om jou!

Want je bent onvoorstelbaar mooi en heel bijzonder. Je mag er zijn! Geen enkele eigenschap doet ook maar íets af aan het unieke wezen dat je bent. Want het hoort bij je, allemaal: de grilligheid, je woede, je jaloezie, je luiheid, je vrolijkheid, je medeleven, je blijheid, het hoort allemaal bij jou en dat maakt jou een kleurrijke mix. Jij bent uniek! Wees gul en lief voor jezelf. Gun het jezelf, die oprechte aandacht, de complimenten, de vergevingsgezindheid. Het is een prachtige boodschap, een blijk van liefde en vertrouwen, en er is niemand op de wereld die het meer verdient dan jij!

"Ik houd van mij”

Eigenlijk is het misschien juist wel fijner om aan niemand vast te zitten. Waarom? Omdat niemand een afgezaagd cadeau van je verwacht, je geen geld hoeft uit te geven aan etentjes, bloemen, enz. Je mag jezelf verwennen met iets wat jij leuk vindt. Doe het, koop iets leuk, eet iets lekkers, kortom doe iets waar je blij van wordt. Het is goed om te onthouden dat je niet per se iemand nodig hebt Je nu alle tijd hebt om je bezig te houden met de belangrijkste relatie van allemaal: die met jezelf!

Alleenstaand? Je bent niet alleen

Als je single bent heb je trouwens de tijd mee. Het is normaal om single te zijn. Volgens het CBS zijn er nu 2,6 miljoen singles in Nederland, in de komende tien jaar verwachten ze er nog een miljoen bij. We hebben weerstand tegen single zijn omdat we naar zekerheid/geborgenheid verlangen. Het voelt soms als armoe om geen relatie te hebben. Leuk of niet, de werkelijkheid is dat singles noodgedwongen aan zelfontwikkeling moeten doen. Inkakken is geen optie! Singles moeten hun momenten van eenzaamheid/verveling zelf omzetten in daden. Ze moeten er op uit om gezelligheid op te zoeken, daarom zijn alleenstaanden vaak socialer, actiever, creatiever en leergieriger!Geniet daarom vandaag maar wat meer van je vrijheid. Voor je het weet moet je volgend jaar nog verplicht uit eten of zo! Beschouw Valentijnsdag als een dag die draait om liefde in het algemeen, niet alleen om romantiek. Succes vandaag en ben blij met jezelf.

Broninformatie: Marnix Pauwels

 

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring