• *

Nieuws

Vrijgezellige single, heb jij al zin in vakantie?

Een single vakantie is de oplossing voor een alleenstaande die graag op vakantie wil en dit liever niet alleen doet. Maar hoe pak je dit aan? En wat voor mogelijkheden zijn er allemaal? Er is voor een alleenstaande veel meer mogelijk dan je denkt. Als je eenmaal een reisbestemming in je hoofd hebt dan rijst de vraag of je alleen of in gezelschap wilt reizen. Om weloverwogen een keuze te kunnen maken vertellen we wat je van beide ongeveer kunt verwachten. Heb je die ervaring nog niet, geen probleem. Voor alles moet een eerste keer zijn. Zorg er wel voor dat je goed voorbereid bent als je voor het eerst alleen op reis gaat. Denk aan de gezondheidsrisico’s in de landen die je gaat bezoeken en zorg tijdig voor de juiste inentingen. Lees je goed in als het gaat om inpakken van een backpack om te voorkomen dat je veel te zwaar bepakt bent. Vrouwen alleen op reis hebben het niet in alle landen even makkelijk. Het kan wel, mits je de juiste voorzorgsmaatregelen in acht neemt

Het allerbelangrijkste is dat jij je prettig voelt bij het soort vakantie dat je kiest. Kies daarom een reis die bij je past. Singles hebben er nogal eens een handje van om hun leven rigoureus om te gooien. Niks mis mee, mits het bij je past. Ben jij een gewoontedier, heb je vliegangst of houd je niet van enge beestjes of kamperen in de vrije natuur? Dan is de kans klein dat je een verre rondreis door India opeens ‘je van het’ vindt. Beperk je zoekgedrag dus tot vakanties waarvan je zeker weet dat je zult genieten.

Voor- en nadelen

Voordelen 

Ben je avontuurlijk ingesteld, niet bang voor het onbekende en kun je goed omgaan met onverwachte situaties? Of heb je ervaring met het alleen op reis gaan? Dan is het voor jou waarschijnlijk een peulenschil om met je rugzak in te pakken en op pad te gaan! Je weet als geen ander hoe leuk het is om overal en nergens neer te strijken, veelvuldig contact te hebben met de lokale bevolking en hoe sociaal andere solo reizigers zijn. Je legt tijdens het reizen snel en makkelijk contact en komt op prachtige plekjes waar je nog nooit van had gehoord. Na een reis in je eentje kom je verrijkt en als een ander mens thuis. Als dat geen voordelen zijn!

Een groot pluspunt van single groepsreizen is dat je reist met gelijkgestemde mensen. Deze single mannen en vrouwen hebben dezelfde reisinteresse (anders hadden ze die reis niet geboekt…), hebben een open mind, zijn sociaal vaardig en vinden het leuk om nieuwe mensen te leren kennen. Samen reizen schept een band. Het is niet voor niets dat er na een groepsreis vele nieuwe vriendschappen ontstaan. Het fijne is dat je al die indrukken en prachtige reisbelevenissen met elkaar kunt delen. Ook als je een korte vakantie, stedentrip of wintersport reis voor singles boekt, de gemene deler is dat je met elkaar geniet van een welverdiende vakantie. Gezellig samen eten, de dag doorspreken, een borreltje pakken met een aantal leuke mensen uit je groep, het zijn allemaal dingen die jouw reis een ervaring maken om nooit te vergeten.

Nadelen 

Enkele minpuntjes kunnen zijn dat je je eenzaam voelt in een vreemd land waar je de taal niet spreekt. Gevoelens van heimwee kunnen onverwachts en heftig opspelen. Het iedere dag alleen moeten eten en het niet kunnen delen van alle prachtige reiservaringen die je opdoet worden ook vaak genoemd. Reizen is beleven! Niet iedereen is geschikt om al die indrukken in z’n eentje te verwerken. Ondanks de moderne technologie zoals WhatsApp, Facebook en mobiele telefoons, is het lang niet altijd mogelijk contact te zoeken met het thuisfront (kost vaak sloten met geld). Je moet er dus op voorbereid zijn dat je doorgaans echt op jezelf aangewezen bent.

Laten we eerlijk zijn, de kans is klein maar het kan gebeuren dat je in een groep terecht komt waarbij het niet echt klikt. Heb je een singlereis geboekt waarbij je een kamer, appartement of tent deelt met iemand anders uit de groep, dan loop je natuurlijk de kans dat er flinke irritaties kunnen gaan ontstaan. Snurken, stinken, een kletskous terwijl jij even een rustmomentje wilt, het kan allemaal gebeuren. Ben je nogal op je privacy gesteld, wil je de wc en badkamer echt niet met een ander delen dan zijn er gelukkig goede alternatieven . Zo krijg je bij sommige reisaanbieders altijd een kamer voor jezelf (dus in de avond en nacht ben je lekker alleen) of je kunt tegen een meerprijs een 1-persoonskamer boeken.

Tip : Twijfel je nog over een groepsreis met singles? Kijk dan vooraf goed naar de groepsgrootte, de samenstelling van de groep en of je een kamer voor jezelf krijgt. Dat vergroot beslist je vakantieplezier en daar gaat het tenslotte om! 

Fijne vakantie!

 

Broninformatie: singlessite en smipe

 

 

 

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring