• *

Nieuws

Een partner selecteren in jouw regio

  

Een partner zoeken in jouw regio, dat is wat Relatiebemiddeling Brabant voor je doet. Veel mensen zijn erg gehecht aan hun woonomgeving. Familie, vrienden alles woont lekker dicht in de buurt en dat is wel zo praktisch. Singles zoeken het liefst een partner met eenzelfde achtergrond. Daarbij kun je denken aan sociale klasse, leeftijd, opleidingsniveau en soms ook je regio. Het speelt allemaal een belangrijke rol in de zoektocht naar jouw ideale partner. Toekomst


Een derde van de mensen blijkt zijn/of haar partner te vinden in dezelfde gemeente. De afstanden tussen partners met een sterke geloofsovertuiging of waar met een dialect wordt gesproken zijn relatief kort. Partners met een vermeende andere cultuur en partners uit de stad worden gezien als "een ander slag” en worden daarom vermeden als potentiële partner.’


In gebieden met een groot aandeel hoger opgeleiden en hoge inkomens worden partners aanzienlijk verder weg gevonden. Waarschijnlijk wordt dit veroorzaakt door een minder lokale oriëntatie van de inwoners, gecombineerd met de middelen om veel te reizen. Ook zijn de afstanden tussen (toekomstige) partners groter bij jongeren, gescheiden mensen en hoger opgeleiden. Opvallend is dat in steden – locaties met een hoge concentratie jonge mensen en hoger opgeleiden – de afstanden juist heel kort zijn. In de stad is de concentratie mensen groter en daardoor zijn de opties natuurlijk ook groter. Dankzij de hoge dichtheden van mensen, banen en onderwijsmogelijkheden vinden mensen er partners op korte afstand. In afgelegen, dunbevolkte gebieden zijn afstanden tussen partners dan ook veel groter.Datefor2


In een tijd waarin de rest van de wereld ‘slechts een muisklik van je verwijderd is’, is het opvallend dat de geografische herkomst nog zo’n grote rol speelt bij de partnerkeuze. Mensen zijn mobieler, mondiger en komen dankzij moderne technieken in contact met mensen uit het hele land of zelfs daarbuiten. Maar woont jouw date lekker dicht in de buurt dan is het daardoor gemakkelijker om de zekerheid te voelen dat het niet maar een soort van scharrelding is of een relatie voor de korte termijn.


Om aan de wensen van mijn cliënten tegemoet te komen zoek ik soms ook buiten Brabant en ook daar komen geslaagden matchen uit. Een relatie op afstand kan wel degelijk werken tenzij je rekening houdt met een aantal dingen:


Relatie op afstand


Mocht je nu toch verliefd worden op iemand die verder bij je vandaan woont, dan kan dat best goed werken door met de volgende zaken rekening te houden.


Stop tijd en energie in elkaar en deel (mocht er een frustratie zijn) dit nooit op afstand. Plaats geen gefrustreerd tekstberichtjes via What’s App of sms maar praat het uit als jullie bij elkaar zijn. Vaak worden tekstberichten verkeerd begrepen en krijg je hierdoor misverstanden. Zo kunnen kleine problemen enorm escaleren. Kortom praat je meningsverschil face to face uit (en dan bedoel ik geen facetime of skype!).


Onderneem leuke activiteiten met vrienden en familie. Ga sporten, volg een studie, zoek een leuke hobby. Allemaal dingen om de tijd zonder elkaar een stuk draaglijker te maken. Kortom doe wat zinnigs met je tijd. Zorg ervoor dat je een leuk en interessant leven hebt en je zult merken de tijd vliegt voorbij. Voordat je het weet zien jullie elkaar weer. 


Zorg er voor dat je tijd voor elkaar vrijmaakt (in een relatie moet je tijd stoppen). Onderneem leuke activiteiten samen en geef elkaar de volle aandacht.

Je kunt ook op een speciale manier aandacht aan hem/haar geven als jullie niet bij elkaar zijn. Chocoladepost, een bosje bloemen, een lieve brief, het zijn juist deze kleine sympathieke gebaren die ervoor zorgen dat jullie relatie op afstand blijft werken. Stuur hem of haar regelmatig een lief bericht, waarin je opbiecht dat je aan hem/haar moest denken. Geef aandacht aan elkaar. Door actie te ondernemen zal jullie connectie steeds sterker worden en blijven.


Kortom een lange afstandsrelatie kan in principe net zo goed werken als een "normale” relatie, zolang je maar bereid bent om er moeite voor te doen en er het beste van te maken.  


Broninformatie: Rijksuniversiteit Groningen  en mannengeheim

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring