• *

Nieuws

Nieuwe mensen ontmoeten, hoe pak ik dat aan?

Regelmatig word ik gebeld door singles die niet op zoek zijn naar een date maar naar een leuke vriend(in) om gezellige activiteiten mee te ondernemen. Hoe pak je dat het beste aan?

Leuke vrienden krijgen kan moeilijker worden als je iets ouder wordt. Van (onze) kinderen kunnen we nog heel veel leren. Ze zijn onbevooroordeeld en nieuwsgierig en maken zo met groot gemak snel en makkelijk vrienden. Sommige volwassenen staan nog steeds zo in het leven (dikke vette tip!) en ontmoeten hierdoor steeds weer nieuwe interessante mensen. Ze kunnen met iedereen opschieten, hebben veel vrienden en maken makkelijk contact

Gelegenheden om mensen te ontmoeten

Ga sporten en als je al lang bij een sportclub zit, verander van sportclub! Mocht je het naar je zin hebben bij de sportclub, misschien is het een optie om er een sport bij te nemen. Lekker bezig zijn is immers goed voor lichaam en geest! Ben je niet op zoek naar iets sportiefs, bedenk dan een hobby, cursus of workshop die bij je past. Wat vind je nou echt leuk om te doen en wat past bij jou? Houd je van koken, fotografie, dansen, een nieuwe taal leren? Geef je op en ga het doen. Je leert daardoor niet alleen nieuwe mensen kennen maar vergroot hierdoor ook je interessegebied.

Ga eens met andere singles op pad er zijn genoeg single uitjes om uit te kiezen. Onderneem, wees actief en ga erop uit. Er zit vast en zeker een activiteit tussen die jou aanspreekt. Met een groepje naar de bioscoop, samen koken/borrelen, een wandeling maken, fietsen er valt genoeg te beleven. Het enige wat je hoeft te doen is je aan te melden en gaan!

Ga je altijd stappen in dezelfde kroeg, ga eens stappen in een andere pub of kies anders een andere stad uit waar je weer andere mensen leert kennen.

Benader mensen zelf   

Door alleen ergens heen te gaan dwing je jezelf om te andere mensen te leren kennen. Zeker als je het wat lastiger vindt om zomaar op andere mensen af te stappen is dit een leerzame ervaring. Sta open voor anderen. Als je dit niet doet, kun je nog zo hard proberen contacten te leggen, maar dan wordt het niks. Ben oprecht nieuwsgierig/benieuwd  naar wat diegene jou te vertellen of te leren heeft. Wanneer je je openstelt voor anderen, vallen er alle drempels en muren weg en is het makkelijker om contact te leggen. Onthoud dat het voor een groot deel jouw eigen verantwoordelijkheid is om er iets leuks van te maken. Stel open vragen en praat niet te veel! Het gaat erom met kennismaken dat je iets gemeen hebt met een ander. Dat kan een hobby zijn, gevoel voor humor, een mening enz. Geef die ander de ruimte om te laten zien wie hij/zij is. Luister aandachtig en als het gezellig gaat kan je best een vervolg eraan geven. Waar zit jij ergens op een kookclub, klinkt goed, mag ik het adres van je?

Wanneer je hier bewust instapt, weet ik zeker dat het je lukt.

Ik wens je een gezellige, leuke nieuwe vriendenkring toe, succes!

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring