• *

Nieuws

Alleen op vakantie? Bereid je voor met deze tips:

Kies je bestemming
Weet je al waar je naar toe wilt? Dat maakt het boeken van je vakantie gelijk een stuk makkelijker. Heb je nog geen idee, dan is het handig om eerst een paar dingen voor jezelf op een rijtje te zetten.

– Hoe lang wil je op vakantie?
– Wil je binnen of buiten Europa op vakantie?
– Wat wil je doen op vakantie?

Kies een bestemming waarbij jij je comfortabel voelt. Twijfels? Ga dan eerst alleen een (lang) weekend weg als voorproefje.

Houd je van wandelen en fietsen of juist van extreme sporten zoals raften en paragliding? Vermaak je je het best op het strand met een goed boek? Of voel je je meer thuis in grote steden waar je veel cultuur en geschiedenis vindt? Je kunt natuurlijk ook voor een combinatie kiezen en bijvoorbeeld een stad die aan het strand ligt bezoeken.

Zoek uit welke plaatsen je wilt bezoeken en wat je daar wilt zien. Maar leg niets 100% vast. Ga met de wind mee, want je weet nooit of je onderweg interessante mensen leert kennen.

Oké, leg bijna niets 100% vast

Tegen reis-stress en ‘om er even in te komen’ is het verstandig om al wel accommodatie voor de eerste paar nachten te boeken. 

Volg je intuïtie & gebruik je verstand

Je gaat alleen op vakantie en kent dus niemand. Verwacht ook niet dat iemand je zomaar spontaan helpt. Houd deze gedachte in je achterhoofd en denk goed na over je keuzes.

Maak contact

Wanneer je alleen op vakantie gaat, maak je vaak vrij gemakkelijk contact met locals of collega-reizigers. Spreken ze jou niet aan? Durf dan zelf de stap te zetten. Glimlach en praten maar, meestal reageren mensen aangenaam terug.

Een goede backpack of koffer

Wat wordt het trouwens, backpack of koffer? Dat ligt aan jou, het soort vakantie dat je kiest en je bestemming.

Kleding & schoenen

Praktisch denken, dát moet je doen als je gaat inpakken. Wat ga je doen tijdens de reis? Hoe zijn de weersomstandigheden? Wat heb je écht nodig? Ga je voor een backpack? Neem dan niet meer dan tien kilo mee. Want hoe zwaarder, hoe vermoeiender. 
Tip: rol je kleding op, dat neemt veel minder ruimte in.

Leesvoer & dagboek

Neem minimaal 1 boek en 1 dagboekje mee. Vind je een mooi plekje, ga zitten en geniet van je boek. Wachten op bus of vliegtuig? Een reisdagboek mag mee voor je persoonlijke, avontuurlijke aantekeningen, die je liever niet online wilt delen. Ook handig om je uitgaven bij te houden.

Een geldig paspoort of ID-bewijs, vliegtickets, geld, bankpas, creditcard en indien nodig je rijbewijs.

TIP: scan je paspoort, bewaar de scan in je mail en neem ook een kopie van je paspoort mee. Nog een TIP: verspreid je geld en pasjes over diverse plekken. 
Voor vrouwelijke globetrotters: bewaar ook wat geld in je bh. Op zoek naar geld koekeloert niemand in je bh!

Meer tips als je alleen gaat reizen

Een hotel

Als je alleen op vakantie gaat is een hotel de meest voor de hand liggende keuze. Maar wie alleen reist, moet het volle pond voor een eenpersoonskamer betalen, en vaak is dat slechts iets minder goedkoop dan de prijs voor een tweepersoonskamer. Gelukkig zijn er diverse andere manieren om een betaalbare plek voor de nacht te vinden.

Booking.com

Meest populaire site voor het boeken van een hotel/appartement/hostel/B&B. Interessant feitje: bij booking.com hoef je niet altijd vooraf te betalen. Vaak kun je tot 24 uur (!) van tevoren kosteloos annuleren.

Airbnb.nl

Een sterk aan populariteit winnend alternatief voor hotels: Airbnb.nl is een online bemiddelingsdienst voor tijdelijke huurwoningen. Kies een kamer, appartement of woonboot in meer dan 190 landen en slaap dan in een huis van locals.

Hostelworld.nl

Een hostel was ooit een jeugdherberg waar je goedkoop kon overnachten, en nu nog zijn het goedkope hotels waar vooral jonge backpackers slapen, maar steeds vaker zie je er ook ouderen. Oud of jong, het zijn prima plekken om met andere reizigers in contact te komen.

Blijf in contact met je thuisfront

Dit is niet zozeer voor jezelf, maar vooral voor je ouders/familie. Ze houden van je, en voor elk dagdeel dat je niets laat horen zien zij al krantenkoppen met jouw naam erin. Het is voor hun fijn om te weten wat je van plan bent en waar je uithangt. 

Wees niet bang om alleen te zijn, want dan kom je echt tot jezelf. Dan leer je te luisteren naar je intuïtie, word je nog inventiever en ontdek je dat het onbekende echt niet zo eng is. Bovendien doe je wat jíj leuk vindt. 

Wees niet bang voor het onbekende en vertrouw op jezelf. En alleen zijn is anders dan eenzaam zijn. Enjoy!


  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring