• *

Nieuws

Vijf date rituelen uit het oude tijdperk

Vroeger schreef men nog een liefdesbrief, waarbij je weken moest wachten op een antwoord, als je al een antwoord kreeg…  Je reed 10 keer op een dag langs iemand huis, in de hoop een glimp van je geheime liefde op te vangen. Je zat uren naast je telefoon in de hoop dat hij je zou bellen. Het hele idee van daten is ook een stuk minder romantisch, met de komst van internet gaat alles een stuk sneller en makkelijker.

Vijf date rituelen uit het oude tijdperk! :

Je geliefde constant in de gaten houden/stalken

Voor de komst van het internet wat het nog verdomd lastig om continu op de hoogte te zijn van waar je vlam mee bezig was en waar hij was. Je kon er alleen via via achterkomen. Het was echt graven naar informatie. Want had hij een vriendin? Wat was zijn reputatie? Als je daar eenmaal achter was, moest je ook nog zorgen dat je hem nog een keer zou zien. Had je internet gehad, dan was je hier binnen vijf minuten achtergekomen.

Het schrijven van briefjes

Een briefje schrijven, die vervolgens aan je vriendin overhandigen, die het daarna weer aan je hartendief moest overhandigen. Of stiekum briefjes in zijn rugzak stoppen. Wat was dat spannend! Met de komst van internet zet je een krabbel op iemands profiel, of knoop je een chatgesprekje met iemand aan. Hier is niets persoonlijks meer aan.

Bellen naar een vaste telefoonlijn

Wat spannend, had je eindelijk iemand zijn nummer geregeld, moest je bellen naar het huis van diegene. Wat als er toevallig een moeder of vader opnam, of wat als hij je helemaal niet wilde spreken, zit je daar hakkelend en struikelend over je woorden aan de telefoon. Nu weet je bijna zeker dat je de gewenste persoon aan de lijn krijgt of stuur je een berichtje (hoeft iemand je stem ook niet te horen).

Berichten op je antwoordapparaat

Wel of niet een berichtje op het antwoordapparaat achterlaten? Dat was de hamvraag. Het hing er allemaal vanaf of iemand nummerherkenning had, want dan moest je wel een berichtje achter laten. Anders kon je heel snel ophangen als het je toch te heet onder de voeten werd. Om vervolgens obsessief dit ritueel te herhalen, zodat je toch zijn stem even kon horen.

Liefdesbrieven schrijven

Roze schrijfpapier, geurende brieven bedekt met lippenstiftkusjes, je naam in zwierige letters onderaan de brief met hartjes op de i. De ouderwetse liefdesbrief is zoveel romantischer dan de saaie berichten die je nu op iemands profiel achter kan laten.

Internet mag alles dan makkelijker en sneller maken. Het haalt de charme van ouderwetse liefdesrituelen er wel een beetje vanaf!

 

Bronvermelding: De Telegraaf, vrijdag 29 maart 2013 (Relatie & Psyche)

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring