• *

Nieuws

Promotieperiode in de liefde

De promotieperiode in de liefde:

tips om de promotieperiode (= periode vanaf 1e date tot circa 3 maanden daarna) goed door te komen

 1. Wees jezelf; dit betekent echter niet dat je je gedraagt zoals bij je ex of thuis bij je familie. Op je werk of met vreemden in de trein gedraag je je toch ook anders dan in huiselijke kring? Waarom zou je dan bij een eerste date gelijk familiair doen en alles maar direct zeggen? 
 1. Leg niet direct je hele levensverhaal op tafel; er bestaat nog altijd zoiets als "privacy”. Bedenk dat je niet gehouden bent om alles te vertellen, zeker niet in het begin. Let op: het gaat hier niet om dingen verzwijgen of liegen. Het is logisch dat je duidelijk bent over je status (gescheiden, kinderen enzovoorts), maar je hoeft niet in details te treden, in de verdediging te gaan of onnodig uitleg over je leven en jezelf te geven.
 1. Luister aandachtig; hiermee laat je merken dat je aandacht voor de ander hebt, dat je die ander belangrijk vindt en bovendien leer je hierdoor de ander beter kennen.
 1. Laat merken dat je in de ander geďnteresseerd bent; maar wees niet al te happig. Maak de eerste keer niet direct al grote plannen. 
 1. Kleed je met zorg aan en verzorg jezelf goed; hiermee laat je zien dat je respect voor jezelf hebt en dwing je ook respect van de ander af.
 1. Blijf je eigen levensstijl trouw; blijf doorgaan met je eigen leven. Blijf je vrienden ontmoeten en houd vast aan gewoontes die je in de loop der tijd hebt ontwikkeld. Zo voorkom je dat je in een gat valt als de relatie nergens op uitdraait, maar zo laat je ook zien dat je een eigen leven hebt.
 1. Zeg "nee” als een voorstel van die ander je niet goed uitkomt, als je even niet kunt of als het moment waarop de ander telefoneert niet goed uitkomt. Niet alleen geef je hiermee een duidelijk signaal dat jij je eigen leven hebt, maar tegelijkertijd leg je hiermee een goede basis om ook in een toekomstige relatie gemakkelijk(er) je grenzen te kunnen trekken.
 1. Praat de ander niet naar de mond, maar houd vast aan je eigen mening, zonder daarover heftig in discussie te gaan. Accepteer ook de mening van die ander. In de beginfase is het een kwestie van aftasten en kijken of de ander – ook als die andere denkbeelden heeft (en dat is natuurlijk zo!) – in jouw leven zou kunnen passen. Begin je met jezelf te veranderen of waag je een poging om de ander te veranderen, dan ben je vanaf het begin verkeerd bezig.

Kortom; geef een ontmoeting de kans om langzaam te laten groeien. Haast je niet, houd de nodige afstand en laat de relatie zich in tijd ontwikkelen.

Bron: www.trendystyle.net/liefderomantiek

 

 

 

 • Contact
 • Disclaimer
 • Sitemap
 • Privacyverklaring