• *

Nieuws

Vrijgezel hoopt date te vinden op Koninginnedag

Bijna 60 procent van de vrijgezellen hoopt op 30 april een leuke man of vrouw tegen het lijf te lopen.

Dat blijkt uit onderzoek van een Nederlandse datingsite onder 1750 respondenten. De helft van hen vindt op Koninginnedag de omstandigheden om een leuke date te vinden ideaal. Acht procent vindt zelfs dat er geen betere dag bestaat die de mogelijkheid biedt om zoveel verschillende mensen te ontmoeten. Zestien procent van de singles zorgt dan ook dat hij of zij er op deze dag extra leuk uitziet.

Nadelen

Er zijn ook vrijgezellen die Koninginnedag niet geschikt achten voor het vinden van een date. Volgens hen is het lastig te peilen hoe mensen in werkelijkheid zijn vanwege hun uitgelaten stemming. Ook zou de focus toch vooral op het eigen gezelschap liggen, in plaats van op het ontmoeten van nieuwe mensen.

Negen van de tien respondenten geeft dan ook toe nooit eerder een geliefde te hebben ontmoet tijdens Koninginnedag.

Samen vieren

Van de vrijgezellen die al aan het daten zijn, brengt bijna 70 procent Koninginnedag het liefst samen door. Volgens hen is het een goede dag om elkaar beter te leren kennen. Bijna de helft van de ondervraagden gaat het liefst samen naar de vrijmarkt. Samen de dag in bed doorbrengen staat op nummer twee met 20 procent. Verder is feesten en naar de kroeg gaan ook populair.

Niet koningsgezind

Uit het onderzoek komt ook naar voren dat vrijgezel Nederland niet erg koningsgezind is. Bijna een kwart van de respondenten heeft totaal geen interesse in het koningshuis. Bijna 70 procent vindt echter wel dat Koninginnedag een traditie is die in stand gehouden moet worden.

Ook is het vertrouwen in de toekomstige koning groot. 80 procent denkt dat Willem-Alexander er klaar voor is. Slechts 8 procent vindt dat hij niet over dezelfde capaciteiten beschikt als zijn moeder. Ondanks het feit dat Nederlandse vrijgezellen niet zo'n hoge pet op hebben van het koningshuis, is iets meer dan de helft wel van plan naar de troonswisseling te gaan kijken. De overige 48 procent gaat liever iets anders doen.

Bronvermelding: NU.nl/Vrouwonline vrijdag 26 april

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring