• *

Nieuws

Liefdesmythen

Liefdesmythen

Hoe graag zouden we niet willen dat het in de liefde allemaal rozengeur en maneschijn is. Dat je de ware direct herkent, dat liefde garant staat voor goede seks en dat kinderen de kers op de slagroom zijn. Jammer genoeg is dat in het dagelijks leven wel anders, ook al proberen we soms hardnekkig in de liefdesmythen te geloven.

We ontkrachten enkele liefdesmythes.

Echte liefde herken je direct

Dat zou fantastisch zijn! Maar helaas is het niet zo. Heb je het over verliefdheid, dan kunnen we daar nog inkomen, maar liefde groeit met de tijd. Het is een proces, waar je zelf ook nog eens (hard) aan zult moeten werken.

Er is altijd maar één echte, ware liefde in je leven

Niet waar. Tsja, als dat waar zou zijn, hoe zou je dan op de hele wereldbevolking die ene, enkele persoon die bij jou past kunnen vinden? De kans dat je je soulmate tegen het lijf loopt, wordt dan wel heel erg klein. Je kunt meerdere grote liefdes in je leven hebben.

Liefde betekent alles voor elkaar over hebben

Niet waar. Liefde betekent compromissen sluiten. Maar liefde betekent niet jezelf wegcijferen. Er moet ruimte zijn voor de wensen en verlangens van beide partners en de kans voor zelfontwikkeling van beide individuen. Naast het "wij” moet er altijd nog een "ik” zijn.

Echte liefde overwint alles

Niet waar. Er zijn dingen die de liefde niet zal kunnen overwinnen. Geweld binnen de relatie bijvoorbeeld. Of het ontbreken van respect.

Seks is het belangrijkste in een liefdesrelatie

Niet waar. Seks is een belangrijk onderdeel in de liefde. Seks kan een spiegel zijn van hoe het er met je relatie voorstaat. Als een relatie goed gaat, gaat de seks ook vaak goed. Gaat je relatie slecht, dan heeft dit meestal zijn weerslag op de seks. Seks is een manier om met elkaar te communiceren, om dichter bij elkaar te komen, om intiem te zijn. Goede seks maakt onderdeel uit van een goede relatie, maar om te zeggen dat het het belangrijkste is in een liefdesrelatie, gaat wel erg ver.

Bron: www.trendystyle.net/liefderomantiek

 

 

 

 

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring