• *

Nieuws

Single vaders willen single moeders

30% van de alleenstaande moeders denkt dat ze minder goed in de markt ligt omdat ze kinderen heeft. Uit onderzoek van Relatieplanet.nl blijkt echter dat 24% van de single vaders juist graag een relatie aangaat met een single moeder.

In het onderzoek geeft slechts 33% van de respondenten aan het met de stelling ‘Ik wil geen relatie met iemand die kinderen heeft’ eens te zijn. Daarmee wordt duidelijk dat een ruime meerderheid van de single mannen zich niet kan vinden in de stelling en dus waarschijnlijk wel openstaat voor een relatie met een vrouw met kinderen. Dat biedt perspectief.

Moeder met kind is een pré

Bijna een kwart van alle Nederlandse single vaders (24%) geeft aan zich sneller aangetrokken te voelen tot vrouwen die ook kinderen hebben. Het feit dat 17% van de single moeders zich alleen voelt tijdens Moederdag blijkt dus onterecht. Zeker wanneer uit het onderzoek van Relatieplanet blijkt dat 89% van alle single mannen aangeeft, wanneer gewenst en in gepaste vorm, bereid te zijn een vaderrol te vervullen.

Friesland dé bestemming voor singles

Hoewel vrouwen met kinderen zich dus prima kunnen profileren op de vrijgezellenmarkt, is het wel zo dat hoe meer kinderen de vrouw heeft, des de minder de mannelijke single openstaat voor een relatie met haar. Bij het hebben van twee kinderen staat ruim een derde van de single mannen (34%) open voor een relatie en ligt dit percentage bij het hebben van drie kinderen nog maar op 14%. Met dit in het achterhoofd kunnen single vrouwen met drie of meer kinderen daarom het best naar Friesland verhuizen. Van de single Friezen zonder kinderen is 35% bereid een single met drie of meer kinderen in de armen te sluiten tegenover 15% van de gemiddelde single.

Bronvermelding: De Telegraaf, vrijdag 10 mei 2013 – Rubriek Vrouw

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring