• *

Nieuws

De perfecte man bestaat niet

Uit onderzoek blijkt dat relaties die via datingsites zijn ontstaan vaker uitlopen op een gelukkig huwelijk dan bij mensen die elkaar ´gewoon tegenkomen´. Toch gelooft de Britse relatie-expert Tracey Cox niet dat je ooit de perfecte man via online dating gaat vinden. Waarom niet?

Online daten is gemakkelijk. Honderden profielen schuiven op je computerscherm voorbij na het invullen van je eisenlijstje. Het bespaart tijd en je hoeft geen tijd te verdoen met saaie dates waaruit blijkt dat je niet klikt met een man.

Het boodschappenlijstje

De belangrijkste  reden waarom de relatie-expert denkt dat je online nooit de perfecte man gaat vinden is dat je als online dater teveel werkt met een zogenaamd ‘boodschappenlijstje’. Een opsomming van eigenschappen die jij graag bij een man ziet. Zo’n man bestaat niet, deze lijstjes laten ons alleen maar dénken dat er zo iemand voor je bestaat.

Teveel verwachtingen

De tijdbesparing en het lijstje met voor jou perfecte mannen is een voordeel, maar meteen ook een groot nadeel van het online daten. Met de ‘checklist’ in je hoofd ga je met teveel verwachtingen naar een afspraakje toe. Volgens de datingsite zou dit weleens jouw ware liefde kunnen zijn!

En als het dan klikt met die leuke man popt die ‘checklist’ weer omhoog in je hoofd en denk je: ‘dit is een leuke man, maar we matchen net niet helemaal. Misschien is die andere man toch wel leuker?’ Je blijft daten en daten maar komt niemand tegen die aan alle eisen voldoet. En dat komt omdat die perfecte man niet bestaat.

Als je dan uiteindelijk stapelverliefd wordt op een man kom je erachter dat hij ook zijn tekortkomingen heeft. En die vind je niet erg, omdat liefde uiteindelijk ook draait om chemie. De eisenlijst gaat de prullenbak in. Je kan met een man op alle vlakken matchen, als de klik er niet is gaat het niets worden.

Wees reëel

Volgens de relatie-expert is daten via het internet niet nutteloos, je moet alleen bedenken dat meer eisen minder potentiële mannen oplevert. Online daten is een zeer effectieve en succesvolle manier om een partner te ontmoeten, maar wees reëel. Wat maakt het uit dat een man geen 1.90 meter is of een paar jaar jonger is dan jij bent?

Bron: De Telegraaf/Vrouw -Daten en Relatie


  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring