• *

Nieuws

De eerste vakantie samen

De vakantieperiode is aangebroken. Jullie kennen elkaar nog maar net en willen samen op vakantie gaan. Hartstikke leuk natuurlijk om samen over een tropisch strand te wandelen. Maar je kunt je ook gaan ergeren aan hem en dan zit je mooi twee weken met hem opgescheept. Wat kun je nu beter wel of niet doen om niet gelijk jouw relatie om zeep te helpen.

   Zorg dat je geen hooggespannen verwachtingen hebt. Dan kan het alleen maar meevallen. Houd er gewoon rekening mee dat jij je toch wel een keer gaat ergeren. En hij dus ook aan jou.

   Probeer van te voren al wat afspraken te maken. Wat vind hij leuk om te doen? Waar ergert hij zich snel aan? Dan weet je al een beetje wat je te wachten staat. Probeer dit ook over jezelf aan hem te vertellen. Dan weet hij dat ook meteen.

   Zorg er voor dat hij ook af en toe alleen is. Maak een klein wandelingetje of ga een tijdje alleen winkelen. Dat zorgt voor ontspanning als je te veel op elkaars lip zit.

   Je hoeft niet altijd te praten, dus pak ook af en toe een boek waar jij je zelf in terug kunt trekken. Dan kan hij ook even zijn eigen ding doen.

   Ga niet gelijk twee weken, maar maak eerst een kleiner proefreisje. Als het tegenvalt dan zit je niet meteen twee weken vast met hem in een piepklein appartement.

   Wil hij iets gaan doen, wat jij niet kan of waar jij geen zin in hebt? Geef hem de vrijheid om het toch te gaan doen. Je zult zien dat hij heel enthousiast terugkomt en dat hij je dankbaar is dat hij die vrijheid kreeg. Ga zelf in die tijd niet zitten wachten, maar ga zelf ook iets leuks doen!

   Gaan er kinderen mee? Hou er dan rekening mee, dat romantische momentjes schaars zijn. De kinderen blijven later op en vragen de hele dag aandacht. En als ze dan eindelijk liggen te slapen, ben je best wel moe en wil je eigenlijk gaan slapen.

   Maak van te voren ook afspraken over hoe je met de kinderen omgaat tijdens de vakantie. Zorg er voor dat je van te voren bespreekt, wat jouw verwachtingen zijn ten aanzien van de zorg voor de kinderen. Dan kun je daar geen ruzie over krijgen op vakantie.

   Weet je van jezelf dat je best wel slordig bent en hij heel netjes?  Hou dan rekening met hem. Doe net even wat meer je best, dan wat je thuis zou doen. Als je in een kleine ruimte zit dan kan dat een groot irritatiepunt worden. En het is ook niet de bedoeling dat hij jouw spullen op gaat ruimen, toch?

   Probeer ook zijn negatieve eigenschappen te achterhalen. En vraag hem hoe je daar het beste mee om kan gaan. Heeft hij een ochtendhumeur en wil dan graag met rust gelaten worden? Zorg er dan voor dat jij lekker gaat zwemmen bijvoorbeeld. Dan heb je daar geen last van.

Probeer zo ontspannen mogelijk op reis te gaan. Probeer het goed voor te bereiden en maak er geen haastwerk van. Dan maak je een ontspannen start en dat zet de trend voor de rest van de vakantie.

Bron: www.telegraaf.nl/vrouw door Sylvia van der Spek

 

  • Contact
  • Disclaimer
  • Sitemap
  • Privacyverklaring